Nominaties Kinderjury bekend

9 mei 2022

Gisteren zijn de genomineerden voor de Kinderjury, de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken, bekendgemaakt. Zes boeken – drie boeken in de categorie 6 t/m 9 jaar en drie boeken in de categorie 10 t/m 12 jaar –  maken nu kans om de Kinderjury te winnen. Zondag 22 mei worden op Het Grote Kinderjury Feest, georganiseerd door CPNB en strategisch partner DPG Media, de winnaars bekendgemaakt. Dit jaar heeft een recordaantal kinderen gestemd op hun favoriete boek van 2021: 52.448 kinderen maakten gebruik van hun stemrecht.

Doelstelling van de Kinderjury is zo veel mogelijk kinderen kennis te laten nemen van nieuwe kinderboeken en hen aan te zetten tot meer én kritisch lezen. De Kinderjury helpt kinderen handvatten te geven bij het kiezen van een boek om uiteindelijk kinderen aan het lezen te krijgen en te houden.

Naar de Tiplijst

Check deze tips!

Zorg voor displayruimte
Tip van Angela, leerkracht groep 7/8

Zorg voor displayruimte

Tip van Angela, leerkracht groep 7/8

Naar de tip
Jeugdboeken verrijken!
Tip van Nelleke, leesmediaconsulent

Jeugdboeken verrijken!

Tip van Nelleke, leesmediaconsulent

Naar de tip
Getipt door twee docenten!
Tip van Lusanne én Jasmijn, leerkracht groep 6/7

Getipt door twee docenten!

Tip van Lusanne én Jasmijn, leerkracht groep 6/7

Naar de tip
Inspireer ook de ouders!
Tip van Fee, leerkracht groep 4,5,6

Inspireer ook de ouders!

Tip van Fee, leerkracht groep 4,5,6

Naar de tip