Springlezend LIVE gaat naar Groningen!

25 januari 2024

De volgende editie van Springlezend LIVE is op woensdag 3 april in Forum Groningen! Je kunt je nu inschrijven voor een van de programma’s voor het basis- of voortgezet onderwijs. Beide programma’s duren ongeveer een uur zijn zowel online te bekijken als fysiek te bezoeken.

Voor leerkrachten in het basisonderwijs:

Springlezend LIVE – Kennis & Woordenschat (met Marc ter Horst)

Tekstbegrip en leesmotivatie zijn lastig te bereiken als je wél leesstrategieën kunt toepassen maar geen betekenis kunt geven aan de tekst. Wat blijkt: achtergrondkennis en woordenschat zijn de belangrijkste voorspellers van leesbegrip. En hoe kun je met rijke teksten werken aan woordenschat en tekstbegrip? Auteur Marc ter Horst duikt met ons de wondere wereld van de rijke weet-boeken in!
woensdag 3 april
15.30 -16.30 uur
online of in Forum Groningen

 

Voor leerkrachten in het voortgezet onderwijs

Springlezend LIVE – Burgerschap & Identiteit (met Yra van Dijk)

Presentatoren Bart Gielen en Daphne Acoca gaan in deze aflevering van Springlezend LIVE in gesprek met docenten en andere leesbevorderaars over het thema burgerschap en identiteit. Ook schuift literatuurwetenschapper Yra van Dijk in deze aflevering aan. Laat je inspireren door de gespreksonderwerpen, boekentips en lesideeën.
woensdag 3 april
19.30 -20.30 uur
online of in Forum Groningen

 

Schrijf je nu alvast in voor een van de uitzendingen (voor of beide) en we houden je op de hoogte van het programma en alle tafelgasten.

Schrijf je in voor een van de uitzendingen 

Over Springlezend LIVE

In de half jaarlijkse talkshow Springlezend LIVE worden actuele inzichten en praktische vraagstukken over een effectief leesbeleid, live vanuit een bibliotheek in Nederland, uitgebreid besproken. Er is een uitzending voor leerkrachten in het basisonderwijs en een voor docenten in de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

In de eerdere edities van het programma werden thema’s als ‘een schoolbreed leesbeleid’, ‘leesmotivatie’ en ‘inclusie en diversiteit’ al besproken. Ook onderwerpen als samenwerken met de Bibliotheek op school en het organiseren van een rijke leesomgeving komen ruimschoots aan bod.

 


Eerdere uitzendingen

Springlezend LIVE: – Een inclusief leesbeleid” (basisonderwijs)

Springlezend LIVE – Multimedia” (voortgezet onderwijs)

Check deze tips!

Jeugdboeken verrijken!
Tip van Nelleke, leesmediaconsulent

Jeugdboeken verrijken!

Tip van Nelleke, leesmediaconsulent

Naar de tip
Organiseer een boekenmarkt van boekendozen
Tip van Sylvia, leerkracht groep 6

Organiseer een boekenmarkt van boekendozen

Tip van Sylvia, leerkracht groep 6

Naar de tip
Gebruik boekfragmenten
Tip van Jolanda, leerkracht groep 5

Gebruik boekfragmenten

Tip van Jolanda, leerkracht groep 5

Naar de tip