Basisonderwijs | 15.30 – 16.30 uur

Hoe motiveer je de leerling?

Woensdag 24 mei strijkt Springlezend LIVE neer in De Nieuwe Bibliotheek in Almere. Deze editie draait om de vraag: hoe motiveer je de leerling? Hoe krijg je de hele klas aan het lezen, ook die ene leerling die echt niet van lezen houdt?

Hierover gaan Angela Esajas en Meester Erwin met hun tafelgasten in gesprek. Praat mee en stel al je vragen tijdens het interactieve programma. Het programma begint om 15.30 uur en duurt ongeveer een uur. Aansluitend vindt er, voor de fysiek aanwezigen, een meet & greet met Simon van der Geest plaats en kun je napraten met de andere tafelgasten of vakgenoten. 

Tafelgasten zijn de bevlogen schoolleider Linda Pereboom met leesconsulent Nicolet Korenblik en leerkrachten Maria Streefkerk en Geert Vermeegen. Spoken word-artiest Babs Gons brengt een ode aan de leerkracht en auteur Simon van der Geest laat zien hoe hij kinderen enthousiasmeert voor lezen.

Presentatie en tafelgasten

Hoe motiveer je de leerling?
Spoken-word auteur

Babs Gons

Babs Gons is dichter, schrijver en host. Ze staat bekend als dé koningin van de spoken word. Vanaf september 2023 is ze twee jaar lang Dichter des Vaderlands.

Hoe motiveer je de leerling?
Tafelgast

Geert Vermeegen

Geert is leerkracht in groep 6 en leescoach op een school in Rotterdam. Hij heeft een achtergrond in drama, zijn devies is dan ook: 'breng boeken tot leven!'

Hoe motiveer je de leerling?
Tafelgast

Maria Streefkerk

Maria is leerkracht van groep 7/8 in Amsterdam, waar ze - echt waar - al haar leerlingen aan het lezen krijgt. Daarnaast geeft ze de post-hbo opleiding Taalcoördinator en de cursus Focus op Begrip. En zet ze haar kennis ook in voor inspiratielezingen op andere scholen en bibliotheken.

Hoe motiveer je de leerling?
Auteur

Simon van der Geest

Simon van der Geest is kinderboekenauteur. Hij schrijft naast boeken ook gedichten en toneelstukken. Simon bezoekt veel scholen en bibliotheken waar hij (schrijf)workshops en lezingen geeft, zowel voor kinderen als (aankomende) leerkrachten.

Hoe motiveer je de leerling?
Tafelgast

Linda Pereboom

Linda Pereboom is schoolleider van de Cazemierschool in Oudleusen. Daar wordt sinds 2 jaar zonder leesmethodes gewerkt en mogen kinderen én volwassenen elke dag genieten van kinderboeken. Daarnaast werkt zij als orthopedagoog en inspireert zij andere scholen rondom het inzetten van Rijke Taal en voorlezen. In haar vrije tijd recenseert ze kinderboeken voor Stoerleesvoer.

Hoe motiveer je de leerling?
Presentatie

Angela Esajas

Leerkracht van het jaar 2021 en al ruim 10 jaar werkzaam in de bovenbouw van het basisonderwijs. Voordat ze leerkracht werd, was ze presentatrice bij de TROS. Ze werkt op een basisschool in Almere.

Hoe motiveer je de leerling?
Presentatie

Meester Erwin

Bekend van TikTok als Meester Erwin en ruim 8 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Hij staat voor de bovenbouw op een school in Lelystad

Hoe motiveer je de leerling?
Tafelgast

Nicolet Korenblik

Nicolet werkte tien jaar als leerkracht in het basisonderwijs. Sinds zes jaar is ze jeugdspecialist bij de bibliotheek Dalfsen en geeft ze o.a. de training Open Boek. Daarnaast werkt ze een dag per week als docent Humanistisch Vormingsonderwijs in het PO.